abonneren

Centraal Boekhuis levert boeken aan iBookstore

Centraal Boekhuis heeft een contract gesloten met Apple voor de levering van e-books via de iBookstore. Het gaat om e-books van Nederlandse uitgevers. De overeenkomst treed later deze maand in werking. Wel is het zo dat Nederland voorlopig nog geen Nederlandse iBookstore heeft. De Nederlandse boeken zullen eerst in de buitenlandse iBookstores beschikbaar komen.
Pas als er voldoende aanbod is zal Apple een Nederlanse iBookstore openen. Een mooi vooruitzicht voor iPhone- en iPad-bezitters.

Of Nederlandse boeken in de iBookstore komen zal uiteindelijk toch afhangen van de Nederlandse uitgevers. Het is niet zo dat automatisch alle boeken die als e-book verschijnen ook automatisch in de iBookstore te vinden zullen zijn. De uitgevers bepalen dat zelf. De prijzen zijn ook niet vrij, omdat Apple een vaste prijsverhouding ten opzichte van papieren boeken hanteert. In de praktijk betekent dit dat de prijzen voor iBooks iets hoger zijn dan die van e-books uit andere winkels.

Via: OneMoreThing

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord