Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Censureert Amazon negative reviews?

Klanten van Amazon.com beschuldigen de dienst ervan dat het censuur toepast op gebruikersreviews. Het gaat dan vooral om reviews waarin drm-maatregelen bekritiseerd worden. Volgens Amazon.com is dit onwaar en zijn de reviews toevallig verdwenen door een bug in het automatische filtersysteem.De inzet van dediscussie zijn reviews bij een aantal games, zoals Spore enCrysis Warhead, waarbij de gameontwikkelaar overmatig veel op SecuROM-drm leunt.
In het geval van Crysis Warhead heeft maar liefst 78% van de kopers een negative review (één ster) gegeven, puur vanwege de draconische drm die Electronic Arts in de game heeft ingebouwd. SecuROM wordt op de achtergrond geïnstalleerd en blijft zelfs gegevens naar EA terugsturen als het oorspronkelijke spel gedeïnstalleerd wordt.

Amazon ligt nu onder vuur omdat een groot aantal van de (negatieve) reviews van de site verdwenen zijn. Dit gebeurde al eerder bij Spore, maar nu weer bij Crysis Warhead. Volgens Amazon gaat het om een bug bij het filteren van de reviews, maar wie goed oplet ziet dat eigenlijk alleen negatieve reviews 'per ongeluk' verdwijnen terwijl de positieve reviews onaangeraakt blijven.

Het lijkt erop dat Amazon geschrokken is van de negatieve publiciteit, want een hoop reviews zijn inmiddels weer teruggeplaatst. Volgens Amazon wordt er hard aan gewerkt om 'de bug te verhelpen'.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie