abonneren

CeBIT: Toshiba weigert blu-ray-drives te maken

Op de CeBIT heeft een woordvoerder van Toshiba met klem benadrukt dat het bedrijf absoluut niet van plan is blu-ray-spelers te gaan maken, nu het hd-dvd-formaat dood is. Dat impliceert stiekem dat Toshiba straks blu-ray-drives gaat inkopen bij een derde partij.Hoe verbolgen Toshiba ook is over het verdwijnen van het hd-dvd-formaat, het bedrijf kan het zich niet permitteren zich niet op de high-definition-markt te begeven. Nu blu-ray de enige overgebleven optie is, betekent dit dus dat Toshiba wel iets met het formaat zal moeten doen.
Dat Toshiba nu expliciet te kennen geeft geen blu-ray-drives te willen maken, betekent dat het zal gaan inkopen bij een andere partij. We gokken er dan ook op dat er in de toekomst Toshiba-laptops met een blu-ray-drive in de winkel zullen liggen. Hoe het met standalone-apparaten zit blijft gissen.

Wel heeft Toshiba aangegeven nu serieus te willen kijken naar dvd-downloads en high definition-downloads. Het bedrijf lijkt ervan overtuigd dat digitale downloads de toekomst hebben.

CDFreaks

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord