abonneren

CeBIT: Ook Navteq komt met hd-verkeersinformatie

TomTom had een primeur met de introductie van 'high definition' verkeersinformatie, waarbij de navigatiefabrikant de posities van mobiele telefoons gebruikt om realtime verkeersinformatie te berekenen. Ook Navteq heeft nu een dergelijke oplossing aangekondigd.Navteq noemt zijn techniek 'Traffic Patterns'. De dienst is bedoeld om verkeerstrends, zoals dagelijkse files, in de kaartensoftware te verwerken. Dat is dus net iets anders dan bij TomTom, die de gegevens elke paar minuten naar de navigatiesystemen zelf verstuurt.
Navteq maakt dan ook geen gebruik van de posities van mobiele telefoons, maar van historische fileinformatie van GPS Pro Data en rijksoverheden.

Op dit moment berekene navigatiesystemen een reistijd op basis van de maximumsnelheid. In de werkelijkheid zijn deze reistijden in de spits dit zelden correct, door files en andere problemen. Door gegevens over deze dagelijkse knelpunten in de kaarten op te nemen, moet het berekenen van de reistijd veel nauwkeuriger kunnen.

Uiteindelijk wil Navteq wel degelijk één op één gaan concurreren met TomTom's HD Traffic. Er moet dan een realtime systeem komen, maar wanneer deze dienst het levenslicht ziet is niet bekend. Traffic Patterns wordt vanaf deze week al in Duitsland uitgerold, daarna zijn Spanje, Engeland en Frankrijk aan de beurt.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord