abonneren

CeBIT: nVidia onthult volgende generatie chipset

nVidia heeft details onthuld over de MCP7A, de volgende generatie chipset met geïntegreerde graphics. Een groot deel van de features komt overeen met de huidige nForce 780i/790i. De grafische core zal DirectX 10-compatibel zijn.De eerste moederborden met de MCP7A zullen rond april in de winkel liggen. De MCP7A is ontworpen voor de 45nm Intel Core 2 Duo en Quad en heeft een aantal flinke verbeteringen boven de vorige GeForce-moederbordchipset zoals hdmi en Hybrid SLI.

Er zullen maar liefst acht verschillende versies van de MCP7A komen. De grafische processor zal dus niet in elke versie even krachtig zijn. Zeven varianten zijn DirectX 10-compatibel, één variant is voorzien van een Quadro-gpu uit de workstationlijn. De duurste DX10-versies bieden ondersteuning voor 1080p en hdcp.

De MCP7A ondersteunt Intel's 1333 MHz frontside bus en 20 pci-express 2.0-lanes in een mogelijke 16x1 + 4x1-opstelling. Er komen slechts twee chipsets die met SLI overweg kunnen, de MCP7A-SLI en MCP7A-GL. Deze twee chipsets zijn voorzien van twee x8-sloten. De overige chipsets kunnen in ieder geval zeker met Hybrid SLI overweg, waarbij geschakeld kan worden tussen geïntegreerde grafische chipset en discrete grafische kaart.

Verder zien we ondersteuning voor zes sata2-poorten, 12 usb2.0-poorten, een geïntegreerde gigabit-controller en raid 0, 1, 0+1 en 5.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: