abonneren

CeBIT: Nederlands bedrijf komt met eigen netbook

Point of View, bekend als Nederlandse producent van VGA-kaarten gebaseerd op een NVIDIA chipset, presenteert tijdens de CeBIT een nieuwe lijn mini-notebooks: de Mobii NB9010. Daarmee is het bedrijf de eerste Nederlandse producent van dergelijke netbooks.De Mobii mini-notebooks worden geleverd met Windows XP en een 60-dagen testversie van 2007 Microsoft Office System. Zodra Windows 7 beschikbaar komt, zal Point of View de Mobii mini-notebooks ook leveren met deze nieuwe Windows-versie.

De Mobii is gebaseerd op Intels Atom N270 processor, heeft een 6-cels batterij (4400 mAh) , 10,2 inch - LED verlicht - lcd-scherm met een resolutie van 1024x600 en beschikt over een ingebouwde 1.3M pixel webcam. De Mobii heeft verder een 160GB SATA harde schijf en ondersteunt SD-, MS- en MMC-geheugenkaarten. Daarnaast is hij uitgerust met een draadloze Wireless-G netwerkadapter en een 10/100 Mbps LAN aansluiting. Verdere in- en outputs zijn: audio in/uit, drie USB 2.0 poorten en een VGA aansluiting voor een externe monitor of beamer.

Prettig is dat de netbookjes makkelijk te upgraden zijn. Zo zijn de 1GB aan intern geheugen en de 160GB SATA harde schijf makkelijk te vervangen of uit te breiden.

De Point of View Mobii NB9010 is per direct beschikbaar in zes kleuren: wit, zwart, geel, lime, blauw en rood. Prijskaartje is € 399.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie