abonneren

CeBIT: Intel zet G45-chipset op mini-ITX-moederbord

Intel wordt steeds enthousiaster over het mini-ITX-formaat voor moederborden. Dit formaat van amper 15 bij 15 centimeter was tot voor kort het domein van VIA, maar met de DG45FX komt de gloednieuwe Intel G45-processor ook naar dit platform toe.Het meest fascinerende aan de DG45FX is dat het miniscule moederbordje voorzien is van een normale LGA-775-socket, waardoor zelfs een Core 2 Extreme zich thuisvoelt op dit moederbord. Er zullen waarschijnlijk wel een aantal beperkingen zijn, maar hierover is nog niets bekend.
Voor een dergelijk klein moederbordje heeft Intel niet moeilijk gedaan over features: we zien een dvi- en hdmi-poort, zes usb2.0-poorten, vier sata-connectors, gigabit ethernet, esata, 7.1-kanaals audio met een optische spdif-uit en een tweetal ddr2-sloten. Een pci-express*1-slot kan gebruikt worden voor een tv-tuner of extra geluidskaart en wie de zes usb2.0-sloten te weinig vindt zal nog twee headers voor vier usb2.0-poorten op het moederbord zelf terugvinden.

Met deze specificaties is het moederbord een uitstekende oplossing voor een htpc. De geïntegreerde Intel GMA X4500HD kan prima high definition beeldmateriaal decoderen zonder hulp van de processor; zelfs een Celeron zou al voldoende zijn voor de weergave van blu-ray en hd-dvd.

Volgens Hexus is het bord rond de Computex gereed, een prijs is nog niet vastgesteld.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie