abonneren

CeBIT: Intel Larrabee wordt discrete grafische chip

Volgens Fudzilla heeft Intel bevestigd dat achter codenaam Larrabee een discrete grafische chip schuilgaat. Aanvankelijk werd nog gedacht dat het om een geïntegreerde grafische core ging, maar dat is dus niet zo. Intel wil met Larrabee de strijd met AMD en nVidia aangaan.Tot nu toe heeft Intel nooit veel willen vertellen over Larrabee. Volgens de Wikipedia-pagina zou het om een discrete chip gaan, maar er is altijd twijfel geweest of het Larrabee-team niet gewoon bezig was de grafische core voor de komende Nehalem-processor te ontwerpen.
Nee, zegt Intel nu, Larrabee is bedoeld voor de workstation-markt en eventueel de desktop-markt. De chip gaat dus rechtstreeks de concurrentie aan met nVidia's GeForce en AMD's Radeon. Wanneer Larrabee het levenslicht ziet is nog onduidelijk, maar dit zal waarschijnlijk in 2009/2010 zijn.

Overigens heeft Intel nog eens benadrukt dat Nehalem niet voor één processor staat, maar dat Nehalem op drie processorsockets zal verschijnen. Dat duidt erop dat we Nehalem terug zullen zien in notebooks, desktopsystemen én workstations/servers. Nehalem staat vooralsnog voor het vierde kwartaal op de planning, maar voor normale verkrijgbaarheid is 2009 realistischer.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie