abonneren

CeBIT: Garmin komt ook met gps-smartphone

Een telefoon van Garmin? Jazeker; ook Garmin waagt zich in de wereld van multifunctionele telefoons. De Nüvifone kan bellen, navigeren en het web verkennen, media afspelen en nog veel meer. Daarmee werpt Garmin zich in de concurrentiestrijd tegen Apple's iPhone, die niet kan navigeren.Het verschil met andere multifunctionele telefoons, zoals de iPhone die men toch ziet als de grootste concurrent, is dat de Garmin primair een navigatieapparaat is en secundair een telefoon, webbrowser en mediaspeler. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de Garmin eenprima webbrowser en telefoon is.
Het apparaat ondersteunt namelijk alle huidige communicatietechnieken waaronder 3.5G (hsdpa).

Garmin liet tijdens de persconferentie op de CeBIT niet veel los over het besturingssysteem. Wat we wel weten, is dat het besturingssysteem ‘zelf' is ontwikkeld. Waarschijnlijk is dit, net als bij andere Garmins, gebaseerd op Linux en heeft Garmin er een leuk schilletje overheen geprogrammeerd. Dit is overigens wel geslaagd, want de interface ziet er prima uit; Garmin heeft het lekker simpel gehouden. Zo krijgt de gebruiker krijgt bij het aanzetten van de Nüvifone drie opties: ‘bellen', ‘zoeken' en ‘Navigeer' (vertaald). Gemakkelijker dan dit wordt het eigenlijk niet.

Opvallend aan de Nüvifone is dat het Google Local Search geïntegreerd heeft. Daardoor heb je als gebruiker toegang tot talloze POI's, waar ook ter wereld. Tevens kan de Nüvifone een bestuurder uit de brand helpen bij een ongeluk door de huidige locatie door te geven in lengte- en breedtegraden. Wel zo makkelijk als de ambulance of politie de plaats des onheil direct kan vinden.

Ook nieuw is ‘picture navigate' wat het mogelijk maakt een locatie te verbinden aan een foto die gemaakt is met de Nüvifone. Een ‘klik' op de foto is genoeg om erheen te rijden. Ook is het mogelijk de foto - inclusief de coördinaten - te e-mailen naar een andere gebruiker. Wie niet zo van foto's nemen houdt: de Nüvifone beschikt al over een uitgebreide database van interessante landmarks.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie