abonneren

CeBIT: FlashBack-adapter beschermt gegevens

SanDisk introduceert op de CeBIT een nieuwe manier om laptops te beschermen tegen een onverwachte systeemfout of harddiskcrash. De FlashBack-adapter wordt in een ExpressCard-slot gestoken en zorgt voor een constante backup van kritische gegevens. De gegevens worden netjes versleuteld.De FlashBack-adapter zelf biedt geen opslagruimte maar werkt met standaard sd- of sdhc-kaartjes, vooralsnog met een maximale capaciteit van 32 GB. Gebruikers kunnen vooraf instellen welke bestanden, mappen of bestandstypen constant gebackupt moeten worden naar de geheugenkaart.
Dit backuppen gebeurt zodra er verandering optreedt aan de bestanden of wanneer een bestand wordt toegevoegd of gewist. Een indicator in de systeemtray geeft aan hoeveel ruimte er nog beschikbaar is.

Volgens SanDisk is het een fluitje van een cent om gegevens terug te zetten naar de laptop. De applicatie decodeert de bestanden weer netjes terug, wanneer er succesvol is ingelogd. De applicatie werkt vooralsnog alleen onder Windows 2000, Windows XP en Windows Vista. De adapter gaat € 29.99 kosten (exclusief geheugenkaart).

DigiTimes

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: