abonneren

CeBIT: Europese lancering Microsoft Surface

Vandaag introduceerde Microsoft ten overstaan van de aanwezige Europese pers op de CeBIT in Duitsland de Microsoft Surface. Voor Nederland was er slechts één plek beschikbaar en PCM had de eer hiervan gebruik te maken. Op het eerste gezicht ziet de Surface eruit als een glazen salontafel. Wie echter verder kijkt, ontdekt dat deze tafel een hoop interactiviteit herbergt. De oppervlakte bedraagt 30-inch en onder de glasplaat bevinden zich een aantal camera's die bewegingen op de glasplaat detecteren en vertalen in commando's voor het interne besturingssysteem.
In de Windows Surface zit tevens een volwaardige Vista-pc ingebouwd. Draadloos internet en bluetooth worden ondersteund.

Het is vooral de bedoeling dat u iets doet met de interactieve tafel. Zo kunt u foto's bekijken op de glasplaat en naar wens kunt u zelfs tekeningen en schilderijen maken. Ook het aanvragen van concertkaartjes behoort tot de mogelijkheden. Microsoft werkt samen met een aantal partners om de mogelijkheden van de tafel volledig tot uiting te laten komen. Tijdens de perspresentatie werd een mobiele telefoon van een bepaalde provider op de tafel gelegd, waarna specificaties rondom dit toestel en details over het belgedrag te zien waren. Ook is het mogelijk om de specificaties over uw telefoon te laten weergeven.

In eerste instantie richt Microsoft zich met de Surface op de zakelijke markt. U zult deze interactieve tafel dan ook vooral tegenkomen in hotels, restaurants of casino's. Nadeel is wel dat u voortdurend moet bukken om van de functionaliteiten gebruik te maken. Tijdens de perspresentatie is aangegeven dat de Surface ook ingebouwd kan worden in de toog van een bar. Als u dan een fles wijn hierop zet, is het mogelijk om onmiddellijk achtergrondinformatie hierover op te vragen, zoals soort en streek.

De tafel gaat enkele duizenden euro's kosten. Dit voorjaar moeten de eerste exemplaren in Amerika te zien zijn. Na drie tot vijf jaar komt Microsoft met een consumentenversie van de Surface. PCM heeft video-opnamen van de perspresentatie gemaakt, die u in de loop van de volgende week online kunt bekijken.

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: