abonneren

CeBIT: Asus Eee nu te koop met Windows XP

Asus heeft de Eee nu officieel voorzien van het Windows XP-besturingssysteem. Tot voor kort was de Eee alleen te krijgen met een speciale Linux-distributie. Op de Eee met Windows XP zijn een aantal applicaties standaard geïnstalleerd, zoals Windows Live Mail, Messenger en Photo Gallery.Asus heeft de XP-versie van de Eee ook voorzien van Microsoft Works, een instappakket voor wie aan tekstverwerking en spreadsheets wil doen. Works zal niet op alle Eee's terecht komen, omdat het niet overal rechten wil betalen voor lokale versies.

Het is maar de vraag of XP erg handig is op de Eee. De kleine notebook maakt gebruik van een solid state disk met een beperkt aantal read/write-cycles. Windows XP is hier absoluut niet op berekend, terwijl de speciale Linux-distributie juist wel rekening houdt met dit soort zaken. Ook zal XP nooit zo soepel draaien als zijn Linux-tegenhanger.

De prijs van de Eee met XP is nog niet bekend, maar dat er meer geld voor betaald moet worden dan voor het Linux-model mag duidelijk zijn.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie