abonneren

CeBIT: AMD toont hexacore processor met 890GX chipset

AMD toont op de CeBIT zijn zescore desktopprocessor die later dit jaar zal uitkomen. Tegelijk wordt op de CeBIT officieel de nieuwste AMD 890GX chipset ten doop gehouden.
Deze chipset integreert de ATI Radeon HD 4290 grafische processor en is onder andere bedoeld voor de nieuwe zes-core AMD Phenom II X6 haxacore processor.

De chipset biedt ook 1080p hd blu-ray afspeelfunctionaliteit inclusief picture in picture, naast een 6 Gbps Sata 3.0 interface en usb 3.0 aansluitingen. Volgens AMD maakt de nieuwe chipset hd-video beschikbaar voor ieder pc-budget. Ook directX 10.1 gaming, mpeg2, vc1 en h.264 videoformaten worden door de nieuwe chipset ondersteund. Onder andere zal moederbordfabrikant Gigabyte op de CeBIT moederborden met de nieuwe AMD 890 GX chipset demonstreren. Ook MSI heeft al een moederbord met de nieuwe chipset aangekondigd.

AMD laat op de CeBIT de komende zescore processor (codenaam Thuban) zien die pas later dit jaar zal verschijnen. Ze zijn daarmee niet de eerste want Intel heeft zijn zescore core I7 processor al in productie. Maar het is goed voor een beetje tegenwicht. De AMD Phenom II X6 haxacore wordt in april officieel verwacht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie