abonneren

CeBIT 2007: Virtuele spiegel

Nike had het al, Adidas doet het nu ook: sportschoenen op maat. Nike lanceerde eerder het NikeID-concept, Adidas ging een stapje verder en ontwikkelde samen met het Fraunhofer Institut de virtuele spiegel. Daarmee wordt het mogelijk een customized schoen te laten zien, alsof je hem al aan je voeten hebt.

In het bovenste deel van de opstelling zie je jezelf staan, in het onderste deel worden dankzij de toegepaste 3D-beeldverwerkingstechnologieën de gekozen kleuren en het design op de voorbeeldschoenen (die je dus aan hebt) geprojecteerd. Het voordeel is dat je vooraf kunt zien hoe de schoenen staan; je hoeft hierbij niet stil te blijven staan want de 3D-bewegingen van beide voeten worden gevolgd en door computergestuurde grafische modellen in de videobeelden geïntegreerd.

Natuurlijk kan de virtuele spiegel ook voor andere doelen worden ingezet, bijvoorbeeld voor het passen van customized kleding of om te experimenteren met een nieuwe haarstijl. De virtuele spiegel is al werkend te zien in de Adidas Store, die eind vorig jaar werd geopend aan de Champs Elysées (YouTube) in Parijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie