abonneren

CeBIT 2007: Sandio komt met 3D lasermuis

Het bedrijf Sandio wil dit jaar een 3D lasermuis introduceren op de Europese markt. De muis, die in Amerika al gelanceerd is, onderscheidt zich van normale muizen door de toevoeging van een drietal kleine 3D knoppen, naast de standaard knoppen en scrollwiel.
Deze 3D knoppen lijken op kleine joysticks en bevinden zich aan de linker-, rechter- en bovenkant van de muis, waardoor de gebruiker met slechts een hand in drie dimensies kan navigeren in spellen en 3D-programma's.

Elke 3D knop is gekoppeld aan een beweging langs de X, Y of Z as, en door de knoppen samen te gebruiken kan de gebruiker in alle richtingen bewegen, draaien en kantelen. De muis wordt gepositioneerd als ultieme muis voor gamers, omdat deze volgens Sandio voordeel kunnen halen uit de snelle bewegingen met hun ene hand, terwijl hun andere hand vrij blijft om toetsenbord commando's te gebruiken.

De muis biedt ondersteuning voor zo'n 20 bekende games en voor gebruik met Google Earth en Google Sketchup. Later dit jaar wil Sandio ook de meeste gebruikte CAD-pakketten gaan ondersteunen. De eventuele Europese distributeur en prijzen zijn nog niet bekend.

Productinformatie: http://www.sandiotech.com/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord