abonneren

CeBIT 2007: Samsung toont tweede generatie UMPC

De Q1 Ultra bevat een aantal aanpassingen en vernieuwingen ten opzichte van het vorige model dat op de Cebit 2006 werd geïntroduceerd. Zo heeft de Q1 Ultra aan beide zijden van het scherm een minitoetsenbordje, zodat het apparaat moeiteloos met de duimen bediend kan worden. Het 7-inch tft-scherm in breedbeeldformaat heeft een bijzonder helder beeld.
Net als zijn voorganger heeft het een aanraakscherm waarmee alle penbedieningsfuncties in het nieuwe Windows Vista Home Premium besturingssysteem gebruikt kunnen worden.

Helemaal nieuw zijn de twee geïntegreerde Digitale camera's op zowel de voorkant als de achterkant van de Q1 Ultra. Hierdoor is de Q1 ook onderweg voor videoconferentiedoeleinden of videochat te gebruiken.

Het apparaat is compleet met ulv Intel processor, 1GB aan geheugen en een 60GB schijf. Draadloos netwerk en internet gebruik is overal mogelijk met wifi, bluetooth en umts/hsdpa. De Samsung Q1 Ultra weegt 700 gram en zou het vier uur op een volle battrij moeten volhouden. Verder zijn er voor deze umpc heleboel opties beschikbaar zoals een navigatiepakket, een toetsenbord en een grotere batterij.

Of de Samsung Q1 Ultra ook in Nederland verkocht zal worden is niet bekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie