abonneren

CeBIT 2007: Samsung telefonie

De behoorlijk grote stand van Samsung stond vol met vitrines met telefoontjes annex camera's. Een apart deel van de stand was ingericht met mobiele telefoons die diverse style awards hadden gewonnen.Samsung presenteerde diverse telefoons uit de Ultra-Edition II-, Ultra Special Line Up- en Smartphone-lijn. De telefoontjes zijn opvallend dun.
Tot de Ultra Edition-lijn behoren de 5.9 (U100), de 9.6 (U300), de 10.9 (U600), en de 12.1 (U700). Dit laatste model biedt hsdpa met een overdrachtssnelheid van 3,6 Mbit/s en videotelefonie.
Alle modellen hebben multimediamogelijkheden, zoals een 3-megapixelcamera, en high speed internetverbinding. OPUS (Optimized Power Usage Solution) moet ervoor zorgen dat de telefoontjes zuiniger omgaan met energie (met een langere batterijduur tot gevolg). Alle modellen hebben mp3-afspeelmogelijkheden.

Tot de Ultra Special-lijn behoren de Ultra Music F300, Ultra Video F500 en Ultra Mobile TV F510. Om de F300 te promoten zal Samsung gaan samenwerken met Beyoncé Knowles. Het apparaatje is aan de ene kant een telefoon, en aan de andere een mp3-speler met groot scherm. Verder zitten er een 2-megapixelcamera en 100 MB geheugen in. De F300 is vanaf april verkrijgbaar in Nederland en zal los ca. € 400
Met de F500 kun je behalve bellen en fotograferen ook video bekijken. De F510 ondersteunt de dvb-h standaard.

Smartphones
In het smartphone-segment presenteerde Samsung de SGH-i520 en de SGH-i600. Deze hsdpa-smartphones wegen slechts zo'n 100 gram en zijn beide voorzien van onder andere bluetooth en een microSD-slot. De i520 werkt met Symbian OS 9.2, de i600 met Windows Mobile 5.0.

Het ‘vrouwenmobieltje'
Samsung brengt ook telefoons op de markt speciaal voor vrouwen. Deze telefoons worden geleverd in vrolijke kleuren (denk oranje, roze) en hebben een nét iets opvallender design en leuke gadgets aan bord (bijvoorbeeld een klokje bovenop het deksel).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: