abonneren

CeBIT 2007: Medion komt met mobieltje voor senioren

Medion, producent van consumentenelektronica, brengt een mobiele telefoon op de markt voor senioren. Het toestel is handzamer dan de huidige kleine telefoons en biedt een overzichtelijker keuzemenu.De wat oudere gebruikers kunnen met het seniorenmobieltje bellen, sms'en en sneltoetsen voor noodnummers programmeren.
De seniorentelefoon heeft grotere toetsen die het selecteren van nummers vereenvoudigt en een contrastrijk display met een goed leesbaar lettertype.

"De huidige generatie mobiele telefoons ziet er schitterend uit, maar het gebruiksgemak laat vaak te wensen over. Zeker oudere mensen ondervinden last van de kleine afmetingen en slecht leesbare schermpjes. De seniorentelefoon biedt alle veelgebruikte mogelijkheden van een mobiele telefoon in een hip jasje, maar met eenvoudige bediening", aldus Michiel van der Vliet, Sales Director bij Medion Benelux.

Specificaties
De seniorentelefoon beschikt over een geïntegreerde antenne en drie snelkeuzetoetsen. De standby-tijd bedraagt 250 uur, terwijl de spreektijd ongeveer 200 minuten is. De afmetingen zijn 123,5 x 45 x 14,5 mm. Verder kunnen gebruikers sms-berichten versturen en ontvangen en beschikt het toestel over een luidspreker voor handsfree bellen.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe seniorentelefoon kost 149 euro (inclusief BTW) en is direct beschikbaar.

PC (UMPC) RIM 1000
Medion introduceert deze week ook de ultra-mobiele PC (UMPC) RIM 1000. Het mobiele apparaat beschikt over een touchscreen en uitschuifbaar toetsenbord. De RIM 1000 vult het gat op tussen notebooks en PDA's.

De mobiele PC draait op Windows Vista, waardoor alle veelgebruikte Office- toepassingen voorhanden zijn, zoals presentaties maken en bekijken, e-mails lezen en schrijven en tekstverwerken.

On-line werken is mogelijk dankzij de WiFi-compatibiliteit. Wanneer er geen hotspot in de buurt is, kan de gebruiker via een bluetooth-verbinding en mobiele telefoon verbinding maken met internet.

Specificaties
- Afmetingen: 19x12x3,2 mm
- Gewicht: ongeveer 740 gram
- Scherm: 6,5 inch tft-touchscreen met LED-backlight
- Schermresolutie: 800x480
- Keyboard: volledig, uitschuifbaar toetsenbord
- Processor: VIA C7-M 770 ULV-processor
- Processorsnelheid: 1,0 GHz
- RAM: 768MB DDR2 RAM
- Geheugensnelheid: 400MHz
- Grafische chipset: VIA UniChrome Pro II Grafik
- Harde schijf: 30 GB

Prijs en beschikbaarheid
De RIM 1000 kost 999 euro (inclusief BTW).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie