abonneren

CeBIT 2007: Interactieve video's maken

Op een klein standje op de CeBit, ergens achteraf in een hal, presenteerde een Russisch bedrijfje de dienst Active Video waarmee het mogelijk is om interactieve filmpjes te maken. In de praktijk komt het erop neer dat u op een bewegend object in een filmpje kunt klikken, waarna meer informatie op het scherm verschijnt.

Een simpel voorbeeld: als u bijvoorbeeld een auto in het filmpje voorbij ziet rijden, kunt u hierop klikken om het merk en het model van de auto te achterhalen. Ook is het mogelijk om in de video door te klikken naar een website.

Op de site van leverancier The Active Video Company kunt u enkele voorbeeldfilmpjes bekijken. Om interactieve video's te kunnen bekijken heeft u de gratis AVPlayer nodig. Zelf interactiviteit toevoegen aan een filmpje kan ook. De benodigde software (AVEditor) legt als het ware een interactieve schil om het bronmateriaal. Het oorspronkelijke videobestand blijft intact. De AVEditor kunt u dertig dagen gratis uitproberen, maar hoeveel de commerciële versie gaat kosten, valt nergens op de website te achterhalen.


Website
: www.active-video.ru

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie