abonneren

Cebit 2007: HD DVD nieuws

Uiteraard grijpt de HD DVD promotiegroep gelegenheid aan om op de CeBIT nog eens even flink hun dvd-formaat te promoten. Op een persconferentie vertellen zij wat we kunnen verwachten in 2007.Zo zullen er in Europa aan het einde van het eerste kwartaal meer dan 100 hd dvd titels beschikbaar zijn.
Meer dan een derde van deze titels is afkomstig van Europese studios en zijn niet in een ander formaat verkrijgbaar. De meeste van deze schijven worden ook lokaal geproduceerd. Aan het eind van 2007 wordt verwacht dat er circa 300 titels beschikbaar zijn. Zo wil men de Europese markt gelijk goed bedienen. Bovendien is het duidelijk dat het standaarden-gevecht over de opvolger van de huidige dvd voor een belangrijk deel afhankelijk is van de beschikbaarheid van de media.

Toshiba maakt van de gelegenheid gebruik om hun derde hd dvd speler voor de Europese markt te introduceren, de HD-EP10. Op het eerste gezicht is hij uiterlijk gelijk aan zijn voorganger de HD-E1. De HD-EP10 verschilt echter op een belangrijk punt; hij is in staat om beelden in 1080p (full HD) formaat af te leveren. Dit is de hoogste op dit moment bestaande resolutie.

De verwachte verkoopprijs van de Toshiba HD-EP10 zal rond de €700 liggen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie