abonneren

Cebit 2007: Dual Crossfire-kaarten gespot

Zowel GeCube als Sapphire hebben werkende multi-gpu-kaarten. Het gaat om een dual X1650 respectievelijk een dual X1950 Pro. Beide borden zijn inmiddels werkend te bezichtingen, na maanden van mockups en prototypes.De dual X1650 van GeCube is niet speciaal gericht op gamers, vanwege de lage scores.
Het interessante van de kaart zit hem in de vier beschikbare dvi-aansluitingen, wat de kaart bij uitstek geschikt maakt voor een leuke multimonitor-setup. De dual X1650 is voorzien van 2x 256 MB aan geheugen.

Sapphire heeft twee X1950 Pro-chips weten samen te smelten tot een dual X1950-board. Gezien de specificaties van deze chipset lijkt de kaart in ieder geval goed geschikt voor gamers, maar de kaart heeft nogal een flink formaat. Ook hier zijn er vier dvi-poorten beschikbaar.

In theorie zijn twee dual-kaarten weer in Crossfire aan elkaar te koppelen tot een quad-Crossfire-setup. Volgens zowel GeCube als Sapphire is dit voorlopig nog niet mogelijk, omdat ATI zijn drivers hier nog niet geschikt voor gemaakt heeft. Beide bedrijven verwachten dat een quad-Crossfire-setup binnen enkele maanden mogelijk zal zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie