abonneren

CeBIT 2007: dLAN-innovaties devolo

devolo AG, Europees marktleider op het gebied van HomePlug-technologie, komt dit jaar tijdens CeBIT met een aantal innovaties, zoals een netwerk harde schijf met geïntegreerde HomePlug AV techniek (dLAN NAS), maar ook de transmissie van satelliettelevisie (DVB-S) over het stroomnet (dLAN NAT).Netwerk harde schijf via het stroomnet - dLAN NAS

De steeds groeiende volumes van gegevens zorgen er ook voor dat de behoefte aan schijfruimte toeneemt. Gebruikers willen hun afbeeldingen, video's en MP3's bewaren en organiseren. Het is handig wanneer men een harde schijf overal in het huis kan neerzetten en toch overal toegang heeft tot de bestanden op de schijf heeft.

devolo zal tijdens de CeBIT voor het eerst de dLAN NAS (NAS staat voor "network attached storage") tonen. dLAN NAS  is een harde schijf die men op het netwerk kan aansluiten via de geïntegreerde HomePlug AV-adapter. Het heeft transmissiesnelheden tot 200 Mbps. Door gewoon de stroomstekker in het stopcontact te steken, wordt de harde schijf direct in het netwerk opgenomen.

Het voordeel van dit concept ligt voor de hand: de dLAN NAS hoeft niet naast een PC te staan, maar kan overal in huis worden geplaatst. De enige voorwaarde is dat er een stopcontact aanwezig is. Het bewaren van de gegevens gebeurt gewoon over de aanwezige elektriciteitsleidingen: alle gegevens staan daardoor altijd en overal ter beschikking - men hoeft niet van schijf te wisselen, geen kabels te verwisselen en geen DVD's meer te branden.

De dLAN NAS wordt in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt verwacht.

Satelliettelevisie via het stroomnet - dLAN NAT
Digitale TV-ontvangst in elke kamer? Tot op heden kon men er enkel van dromen, omdat meestal niet elke kamer voorzien is van een coax-aansluiting. De dLAN NAT (NAT staat voor "network attached tuner") van devolo biedt een simpele manier om een DVB-S signaal in SDTV/HDTV kwaliteit te verdelen over de elektriciteitsleidingen - zonder een coax-kabel te moeten verleggen. Het satellietsignaal kan zo vanaf elk stopcontact worden ontvangen.

De dLAN NAT beschikt over een geïntegreerde dLAN 200 AV-adapter, die het SAT-signaal in het stroomnet brengt. De door devolo ontwikkelde technologie zal zowel voor DVB-S als voor DVB-T en DVB-C geschikt zijn.


N.B. Alle dLAN-produkten van devolo ondersteunen zowel de 32-bit als de 64-bit versies van het nieuwe besturingssysteem Windows Vista.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: