abonneren

CeBIT 2007: Beeldbellen via internet

Telefoons waarmee u u kunt beeldbellen zijn niet nieuw. Met enige regelmaat verschijnen er modellen en prototypes op de markt, maar tot dusverre waren deze geschikt voor het traditionele telefoonnet. Tot nu toe is beeldbellen niet doorgebroken bij het grote publiek. Wellicht gaat daar nu verandering in komen.
Op de CeBit presenteerde het Koreaanse bedrijf Inocova namelijk een tweetal VoIP-telefoons met ingebouwde videofunctionaliteit, waarbij u niet afhankelijk bent van het gewone telefoonnet. Het zijn stand-alone apparaten waar een camera en beeldscherm is ingebouwd. De telefoons sluit u aan op internet en werken via het SIP-protocol. Volgens de fabrikant kunt u volstaan met een standaard breedbandinternetverbinding.

Voor de beelden wordt gebruik gemaakt van respectievelijk de H.263- en de H264-videocodec. Laatstgenoemde codec zorgt voor een buitengewoon hoge kwaliteit van de videobeelden: 640x480 beeldlijnen. Voorwaarde is wel dat er een stevige chip aanwezig moet zijn voor het codeerproces.

Inocova brengt twee modellen op de markt: de SM7000 (particulieren) en de CM-5000 (zakelijke markt). Wat de telefoons gaan kosten of ze ook op de Nederlandse markt beschikbaar komen, is nog onbekend.

Website: www.inocova.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie