abonneren

CeBIT 2007: Asus notebook met LED verlichting

Asus toont op de CeBIT in Hannover de Asus U1F, een ultralicht notebook dat met een formaat van 27,5 x 19 x 1,8 centimeter kleiner is dan een A4-tje.
Innovatief is dat het LCD scherm gebruik maakt van LED's als achtergrondverlichting in plaats van de gebruikelijke kathodelampen die in de meeste LCD schermen gebruikt worden.

Het grote voordeel van deze techniek is dat schermen nog kleiner kunnen worden gemaakt en ongeveer een 1/3 lichter zijn dan vergelijkbare LCD-displays. Mede hierdoor bedraagt het gewicht van dit notebook slechts één kilogram. Ondanks het formaat heeft de U1F alles in huis dat u van een volwaardig notebook mag verwachten.

Het display heeft een resolutie van maar liefst 1366 x 768 beeldpunten en onder de motorkap vinden we een Dual-Core processor terug met een snelheid van 1 Ghz. Verder 1 GB werkgeheugen waarvan tot maximaal 128 MB kan worden toegewezen aan de grafische kaart en een 80 GB harde schijf. Andere belangrijke onderdelen zijn de ingebouwde 0,3 megapixel webcam, een vingerafdruklezer, bluetooth 2.0, 1 x firewire, 4 x USB, VGA en ondersteuning van wifi a, b en g. Het notebook heeft bovendien dankzij het ingelegde leer en de metalen afwerkrand een exclusieve uitstraling. De prijs gaat naar verwachting zo’n € 1.999,- bedragen.

Meer informatie vindt u op www.asus.com.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: