abonneren

Cd'tje kopiëren? $1.5 miljoen dollar boete.

De RIAA vindt de huidige boetes voor het illegaal kopiëren of downloaden voor muziek véél te laag. Op dit moment bedraagt de boete $9000 per muzieknummer, waardoor de boete voor één cd van 12 nummers al $108.000 dollar bedraagt. De RIAA wil dit bedrag opkrikken naar $1.5 miljoen dollar.Deze compleet buitensporige maatregel is gepresenteerd in de vorm van de PRO-IP Act en aangeboden aan het U.S. House of Representatives Committee. De hoogste advocaat van Google heeft het voorstel al bestempeld als het meest smerige, graaierige ip-voorstel dat ooit in Amerika is gepresenteerd.

Desondanks staat de muziekindustrie pal achter het voorstel: platenlabels eisen voor meer maatregelen, betere bescherming, draconische straffen voor overtreders en enorme schadevergoedingen die niet in verhouding staan tot de schade zelf. Overigens lijkt het niet waarschijnijk dat de RIAA zijn zin krijgt; veel getuigen hebben voor het Committee al verklaard dat de boetebedragen buitensporig zijn.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord