abonneren

CdrInfo

CdrInfo was ooit een site over cd-roms, dvd’s en andere optische media. Inmiddels behandelt de site allerlei andere onderwerpen die met hardware te maken hebben. De naam bleef, maar de site noemt zich nu ‘de hardwareautoriteit’.
Dat zullen we nog wel eens zien.

De site biedt voldoende nieuws, onderverdeeld in rubrieken als Topnieuws, Grafische Kaarten, PC-onderdelen en Games - en de site is zomaar goed voor meer dan twintig nieuwsberichten op een dag. De afdeling Reviews lijkt een ondergeschoven kindje. Eveneens netjes onderverdeeld in rubrieken, maar er gaan maanden voorbij zonder enige review. Zelfs de rubriek Optische Opslag, het stokpaardje van de website, is niet bijzonder goed gevuld. De afdeling Previews is al helemaal mager en Guides biedt welgeteld twee gidsen uit 2006. Download mag er wél zijn. Een uitstekend hoekje met firmwareupdates en updates voor cd- en dvd-software. Drivers is een teleurstelling en de forums zijn niet goed bezocht.

Er is wel een uitstekende ‘Expert-afdeling’ vol kwaliteitstesten van optische media, vergelijkingen van branders en een onderzoek naar compatibiliteit van dvd-schijfjes. Nog een minpuntje: de advertenties zijn gecamoufleerd als content en de kleine popup-advertenties van IntelliTXT zijn irritant als altijd. Kortom: de ‘hardware-autoriteit’ mag wel wat harder werken om zijn naam eer aan te doen.

Website: www.cdrinfo.com
Sterren: 3

Deze maand neemt PCM een aantal websites over hardware onder de loep. Hardware is een bijzonder populair onderwerp op internet - zelfs populairder dan seks. Wij bekijken een aantal bekende en minder bekende hardwaresites. Een goede site scoort maximaal vijf sterren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: