abonneren

CDA-jongeren: geen belastinggeld naar Second Life!

Het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA, wil dat het voor overheidsinstellingen verboden wordt om investeringen te doen in de virtuele wereld van het Second Life."De overheid moet geen spel sponsoren dat tot nu toe steeds meer op een virtuele speeltuin voor criminelen begint te lijken," aldus CDJA-voorzitter Harry van der Molen.
"Het CDJA wil dat het daarom verboden wordt om belastingcenten van de burger in Second Life te investeren." Volgens het CDJA zijn inmiddels al tienduizenden euro's verspild doordat bijvoorbeeld de gemeenten Den Haag en Zoetermeer bouwprojecten zijn gestart in de virtuele wereld om hun dienstverlening uit te breiden.


Het CDJA is verontrust over berichten in de media dat in Second Life gokken en oplichting, maar ook geweld en stalking aan de orde van de dag zijn. De grenzen tussen de echte en virtuele wereld vervagen in spellen als Second Life, waaraan steeds meer mensen verslaafd raken. Ook is er in Second Life geen sprake van ordehandhaving of een overheid met enige vorm van gezag waardoor het zinloos is om mee te doen.


Harry van der Molen: "De overheid moet niet aankomen met sprookjes over dienstverlening aan virtuele personen die zich voor jan en alleman kunnen uitgeven. Het is een ongezonde commerciële hype waar de overheid zich niet mee in moet laten."

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie