abonneren

CBHD-speler te koop in Groot Brittannië

In Groot Brittannië is voor het eerst in Europa een CBHD-speler uitgebracht. De speler wordt door het Chinese bedrijf TCL geproduceerd en wordt verkocht samen met zes gratis Engelse CBHD-films en acht films in de Chinese taal. De speler speelt ook dvd's en mp3-bestanden af.CBHD staat voor Chine Blue High-definition Disk. Dit is de Chinese concurrent van de blu-ray disk. De CBHD is een voortzetting van de HD-DVD, het de alternatieve hd-standaard die door Toshiba is ontwikkeld en in de concurrentiestrijd met de blu-ray disk ten onder is gegaan.

De speler onder de naam THBD-1008 is goedkoper dan een vergelijkbare blu-ray-speler. Toch is het onwaarschijnlijk dat de speler populair zal worden in Engeland, door het gebrek aan Engelstalige content. Verwacht wordt dat de spelers vooral verkocht zullen worden aan het grote aantal Chinese bewoners van Groot Brittannië. Er wonen ruim 400.000 etnische Chinezen in Groot Brittannië.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord