abonneren

Cartoonatic (1.1)

Met Cartoonatic kan je video’s maken met cartooneffecten. De applicatie is gratis, maar als je een in-app upgrade uitvoert, kan je behalve filmpjes ook cartoon foto’s maken.

Het film icoontje in de rechter benedenhoek brengt je naar de voorkeuren. Hier kan je de flits aan en uit zetten en kiezen of je de camera aan de voor- of achterzijde van je telefoon wil gebruiken. Met de microfoon kies je de soundtrack van je film: muziek uit je iPod, het daadwerkelijke geluid, geen geluid, of kies uit één van de vijf meegeleverde tracks. Je film versnellen kan met het icoon van een mannetje. Ook kan je hier je resolutie bepalen: 320×400 of 360×480.

Je kan op elk willekeurig moment op het scherm tikken om het effect te veranderen, zelfs als je filmt. Er zijn negen verschillende cartoon effecten, voor elk wat wils. Zoals het een goede applicatie uit dit genre betaamt, kan je je filmpje uiteraard met de wereld delen via YouTube, Facebook of Twitter. Met het ster-icoontje kan je applicatie upgraden. In de gratis versie van Cartoonatic kan je alleen video’s opnemen en heb je advertenties in beeld. Schaf je upgrade (€ 1,59) aan, dan kan je de advertenties verwijderen, foto’s maken en krijg je drie extra effecten.

Het enige jammere aan Cartoonatic is dat je de effecten niet kan toepassen op filmpjes die je al gemaakt hebt. Maar ondanks dat is het de moeite van het downloaden zeker waard, zeker als je van dergelijke applicaties houdt. Bovendien is het gratis, dus je hebt niks te verliezen.

iPhone: gratis

Meer apps voor Apple producten vind je op: iPhone&More.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: