abonneren

Capo (1.1.1)

Capo is een hulpmiddel voor gitaristen om muziek op je iPhone na te spelen. Zo kun je muziek vertragen en markeringen zetten in een spectogram.

Capo bestaat al een tijdje als programma voor de Mac ($49) en is nu ook voor iPhone en iPad uitgekomen. Een waarschuwing is wel op zijn plaats: de Mac-versie is veel uitgebreider, en kan bijvoorbeeld automatisch de stem uit een nummer filteren of akkoorden uit een track weergeven. De versie voor iPhone en iPad kent slechts een beperkt aantal features.

Vanuit een afspeellijst, die je kunt vullen met muziek uit je eigen bibliotheek, kies je een nummer dat vervolgens in een spectogram wordt getoond. Hier kun je markeringen in zetten om snel naar een bepaald punt in het nummer te springen. Verder kun je de variabelen speed en pitch aanpassen en een gedeelte van een nummer in een loop afspelen. Daar ligt de grote kracht: voor een gitaaroefening is het ideaal om een lastige passage vertraagd af te kunnen spelen, met behoud van toonhoogte.

Ook voor het oefenen van andere instrumenten is deze applicatie een waardevolle aanschaf. Een meevaller is dat de prijs onlangs fors omlaag is gegaan.

iPhone en iPad: € 3,99

Meer apps voor Apple producten vind je op: iPhone&More.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Laatste reactie