abonneren

CapGemini gaat Google Office verkopen

IT-bedrijf CapGemini wordt wederverkoper van Googles online kantoorsoftware. De Franse steun kan Google geloofwaardigheid geven aan de bovenkant van de zakelijke markt waar beslissingen worden genomen over uitbestedingen van bedrijfskritische diensten. Google Apps Premier Edition is een online pakket diensten met tekstverwerker, spreadsheets, e-mail, chat, agenda en binnenkort een Powerpoint-kloon. Het pakket kost 40 euro per gebruiker per jaar.

Systeembeheerders van grote bedrijven, want daar richten CapGemini en Google zich op, kunnen nu basale toepassingen uitbesteden. De Franse IT-dienstverlener zorgt voor klantondersteuning en personalisatie van Google Apps. Google draagt zorgt voor de hosting en doorontwikkeling van de kantoorsoftware. 

De grootste concurrent voor Google in dit segment is ZoHo, een van oorsprong India's bedrijf dat in de ontwikkeling en integratie van zijn online kantoordiensten verder is dan Google.

Volgens een recent onderzoeksrapport van Burton Group is Google & Spreadsheets nog niet klaar voor de grootzakelijke markt, omdat de online variant van Microsoft Office te basaal is en weinig oplossingen biedt voor veeleisende gebruikers. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: