abonneren

''Canon verhoogt prijzen inktcartridges met 8%''

Op 1 januari verhoogde Canon haar prijzen al met 5%. Deze week verhoogde de printerfabrikant de prijzen van het belangrijkste deel van haar inktsegment. Ditmaal met circa 8%. Gebruikers van populaire Canon printers zoals bijvoorbeeld de Pixma IP 4500 en 4200 betalen dus vanaf heden circa 13% meer voor hun cartridges. Zo kostte de zwarte inktpatroon (PGI-5) vóór 1 januari gemiddeld € 13,95. Vanaf heden zal de consument gemiddeld € 15,50 gaan betalen volgens berekeningen van www.printer.com.

Canon volgt hiermee HP die de prijsverhogingen ook al in twee stappen had doorgevoerd: per 1 november 2008 en vervolgens per 1 januari 2009. Het is de grote vraag waarom de verhogingen niet in één keer doorgevoerd worden en waarom in een tijdsbestek van twee maanden meerdere verhogingen worden doorgevoerd. Volgens printer.com klagen retailers hierover steen en been omdat ze wederom geconfronteerd worden met administratieve aanpassingen. Daarnaast zijn zij de partij die aan consumenten moeten uitleggen waarom er sprake is van dergelijke verhogingen.

Tot op heden werden door fabrikanten de hogere grondstofprijzen en duurdere euro als oorzaak genoemd. Echter vanaf 1 januari is de euro 9% minder waard ten opzichte van de dollar. Bovendien is de prijs van olie enorm gedaald. Volgens printer.com zouden prijsverlagingen daarom meer op zijn plaats zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord