abonneren

Canon neemt Nederlandse printerfabrikant Océ over

Het Japanse Canon neemt de Nederlandse printerfabrikant Océ volledig over. Er was al langer sprake van een overname maar nu lijkt de deal, in afwachting van goedkeuring door de Europse mededingingsautoriteit wel definitief.Belangrijke aandeelhouders hebben in elk geval ingestemd met de overname. Inclusief de schulden komt de overname neer op zo'n 1,5 miljard euro. De naam Océ wordt gehandhaafd en ook de huidige directie blijft aan. Océ wordt een dochterbedrijf van Canon. Het hoofkantoor en de researchafdeling in Venlo blijven bestaan.

Er worden geen negatieve gevolgen voor het 22.000 koppige personeel van Océ verwacht. Het is een strategische overname die niet gericht is op kostenbesparing.

Canon is naast fabrikant van fotografische producten een belangrijke fabrikant van printers en copieerapparaten. Met de overname van Océ kan Canon zijn positie op de markt van grotere printers en kopieerapparaten versterken. De overname moet bijdragen aan het doel van Canon om nummer één te worden op deze markt.

Bron: Océ

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: