abonneren

Canon eindigt de megapixelrace

Met de nieuwe Powershot G11 bevestigt Canon de heersende mening: meer megapixels is niet per definitie beter. Met de G11 doet Canon ten opzicht van voorganger G10 een concessie naar kwaliteit ten koste van specificaties.Een van de belangrijkste camera aankondigingen in de presentatie van Canons najaarprogramma is Canons paradepaardje uit de Powershot serie, de G11. Dit is een compactcamera met professionele capaciteiten. Opvallend is dat deze camera het einde van de megapixelrace demonstreert. Canon gaat bij deze opvolger van de G10 van 14,7 megapixel terug naar 10 megapixel.
Wel houdt hij dezelfde 5x zoom, 28-140 mm equivalente lens met beeldstabilisatie. De nieuwe digic 4 processor moet samen met een dubbel antiruis-systeem uit deze 10 megapixel sensor optimale resultaten weten te halen. In elk geval is de camera twee stops lichtgevoeliger geworden.

Nieuw is ook een i-Contrast-technologie die overbelichting van de highlights en onderbelichting van de donkere vlakken moet voorkomen. Ideaal dus voor moelijke lichtomstandigheden. Niet onbelangrijk, terug van weggeweest is het uitklapbare lcd-scherm dat met 2,8-inch wel iet kleiner is geworden. In raw fotograferen is mogelijk en ook scenedetectie en gezichtsherkenning behoren tot de standaarduitrusting. De nieuwe G11 zal voor €619 over de toonbank gaan vanaf begin oktober.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie