abonneren

Candy Crush-maker bezit handelsmerk op term ‘candy’

App-ontwikkelaar King kan vanaf nu andere makers van applicaties verbieden om de term ‘candy’ in hun app-naam te gebruiken. De maker van het populaire spel Candy Crush Saga heeft namelijk het recht gekregen op het woord ‘candy’ in games en op kleding. De ontwikkelaar eist dat andere candy-apps worden verwijderd.

In februari van het vorige jaar diende King al een aanvraag in bij het Amerikaanse Trademark Office om het merk ‘candy’ eigen te maken. In januari van dit jaar werd de aanvraag goedgekeurd en nu heeft King dus het alleenrecht om games en kleding te maken met de Engelse benaming voor snoep erin. Waarom ook kleding is meegenomen in het patent is onbekend, aangezien King tot nu toe nog geen kleding ontworpen heeft.

King heeft inmiddels al een aantal ontwikkelaars per brief gevraagd om hun candy-apps te verwijderen of om de naam ervan te veranderen. Ontwikkelaars mogen ook aantonen dat hun applicaties het patent niet schenden.

'Achterlijke situatie'

Ontwikkelaar Benny Hsu, maker van de game All Candy Casino Slots, is boos over de actie van King. Tegen Gamezebo.com noemt hij de situatie ‘achterlijk’. Hsu schreef King terug en legde uit dat zijn game niks te maken heeft met Candy Crush. King moest hier echter niks van hebben en eist nu dat Hsu zijn game wist of de naam ervan aanpast.

Populairste app

De game Candy Crush Saga stond bovenaan de lijst met populairste applicaties van 2013. Eerder werd de game nog ‘het perfecte spel voor de moderne vrouw’ genoemd

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord