abonneren

Cameratelefoontjes op afstand uit te schakelen

In de nabije toekomst kunnen mobiele operators de camerafunctie van een mobiele telefoon op afstand uitschakelen. De software hiervoor wordt gemaakt door Mformation en Vodafone, T-Mobile, Cingular en Telefonica hebben al interesse getoond.De techniek van Mformation komt er op neer dat elke applicatie op een mobiele telefoon op afstand in- of uitgeschakeld kan worden. Naast de camerafunctie gaat dit dus ook over bijvoorbeeld mms, bluetooth of wifi.
Het idee achter de techniek is dat grote bedrijven, waar geheimhouding zeer hoog in het vaandel staat, automatisch de cameramodule kan mobiele telefoons kan laten uitschakelen voor iedereen in het gebouw. Zodra het mobieltje het gebouw verlaat wordt de camera weer ingeschakeld.

Het omgekeerde is natuurlijk ook mogelijk: bedrijven die intern van wifi gebruik maken kunnen ervoor zorgen dat de mobiele telefoons van al hun werknemers automatisch een wifi-verbinding maken zodra ze het gebouw binnenkopen. Zo kan bijvoorbeeld automatisch overgeschakeld worden op voip-bellen in plaats van gsm.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie