abonneren

Caiway gaat digitaal tegen wil en dank?

Caiway kondigde vorige maand aan volledig digitaal te gaan. Dit betekent dat de kabelaar per 10 oktober 2010 stopt met de analoge doorgifte van tv-signalen. Op zijn zachts gezegd is niet iedereen is daar even blij mee, omdat dit betekent dat er voor elke tv in huis een kastje en een abonnement nodig is.Vooruitlopend op deze overgang volgend jaar is Caiway alvast begonnen met een campagne om zijn klanten aan te moedigen. Hiertoe wordt per 30 november 2009 alvast het aantal analoge kanalen terug gebracht naar 15 zenders.
Dit is nodig om ruimte vrij te maken voor de digitale kanalen volgens Caiway. Op dezelfde datum zal het aanbod van hd-zenders flink uitbreiden.

Klanten die nu al digitaal kijken zullen weinig hinder ondervinden van deze verandering. Voor anderen worden oplossingen aangeboden die variërend van gratis tot €199 aldus Caiway. Hoe dan ook worden analoge kijkers op hogere kosten gejaagd daar een digitaal abonnment €15,45 per maand kost, terwijl een analoog abonnement €9,95 per maand kost en dus vijfenhalve euro goedkoper is!

Caiway is kabeltelevisieaanbieder in delen van Gelderland en Zuid-Holland (Westland).

De regionale politiek bemoeit zich al met deze niet overal even positief ontvangen dwangmaatregel. Zo is de PvdA in Den Haag tegen de gedwongen overstap die een groot aantal inwoners van Wateringse Veld moet maken van de analoge naar de digitale kabel. Deze Hagenaars zijn als enige in de stad aangewezen op de Westlandse kabelaanbieder Caiway.  De PvdA noemt de gedwongen overstap te vroeg en te snel. De partij wil ook dat Caiway Den Haag TV gaat doorgeven aan de Haagse abonnees. Het bedrijf doet dat niet, terwijl dit wettelijk verplicht is. De PvdA heeft over beide kwesties vragen gesteld aan het stadsbestuur.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie