abonneren

Buitenlandse iTunes Stores worden verboden terrein

Tot voor kort was het als Nederlander prima mogelijk een Amerikaanse iTunes Store-login te regelen en zo aankopen gericht op de Amerikaanse markt te doen. Apple wil hier met ingang van iTunes 8.0 vanaf en heeft nieuwe voorwaarden opgesteld. Of ze verdere maatregelen gaan nemen is nog onduidelijk.In de nieuwe gebruiksvoorwaarden van iTunes 8 staat, dat het niet meer is toegestaan om buiten het grondgebied van de VS de Amerikaanse iTunes Store te gebruiken. Sterker nog: als je als Amerikaan naar een ander land op vakantie gaat, moet je daar maar van de lokale iTunes Store gebruik maken.

Deze nieuwe voorwaarde zal veel niet-Amerikaanse gebruikers tegen de borst stoten. De Amerikaanse iTunes Store heeft namelijk een veel groter en diverser aanbod aan muziek, films en tv-series dan de lokale iTunes Stores en ook kan er van de gunstige dollarkoers geprofiteerd worden. Apple verbiedt deze praktijken nu, maar heeft nog geen maatregelen genomen om het ook daadwerkelijk te voorkomen. Het is evenwel goed mogelijk dat iTunes binnenkort naar het ip-adres kijkt om te bepalen in welk land de computer zich bevindt.

Het is overigens officieel nooit mogelijk geweest een Amerikaanse iTunes Store-account te openen zonder Amerikaanse credit card, maar dankzij speciale acties en gift cards via eBay is het een koud kunstje om dit toch te doen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie