abonneren

Bugs in nieuwe Zelda-game

Dat games tegenwoordig bugs bevatten is op zich niks nieuws, maar de situatie wordt op zijn zachtst gezegd ongemakkelijk wanneer er geen mogelijkheid is deze bugs op te lossen middels een patch. Dat is het geval bij de nieuwste Zelda game – The Skyward Sword - voor de Wii.

Hoewel de Wii beschikt over internet connectiviteit, is het niet mogelijk om games via internet te patchen zoals dit wel op de Xbox 360, Playstation 3 en pc mogelijk is. Dat maakt de situatie rondom The Legend of Zelda – The Skyward Sword erg zuur, aangezien er onlangs een ‘game-breaking’ bug is ondekt in Nintendo’s nieuwste paradepaardje.

Wanneer spelers op een specifiek punt hun spel opslaan tijdens de ‘Song of the Hero’ quest na met een bepaald karakter gepraat te hebben, kan het spel niet meer verder gespeeld worden, omdat door de bug bepaalde bewandelbare paden niet meer werken. De enige optie die spelers dan hebben is een eerdere save-game laden of, als die er niet is, het spel helemaal overnieuw beginnen.

Nintendo heeft momenteel nog geen oplossing voor de bug, behalve dan instructies hoe je de bug kan omzeilen. Wel heeft Nintendo laten weten alle feedback te verzamelen en te documenteren. Of de spel-discs massaal vervangen gaan worden is nog niet bekend.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: