abonneren

Browsers sneller in XP SP3 dan in Windows 7

De gezaghebbende website Betanews.com heeft een aantal browser-performance-testen uitgevoerd. Daarbij werd gekeken naar hoe vijf belangrijke browserfamilies het doen onder XP met SP3, Vista SP2 en de RTM van Windows 7. Volgens de testen is de nieuwste versie van Windows niet de snelste...Gekeken werd naar de prestaties van IE 7 en 8, Firefox 3.5.2. 3.5.3 Preview en 3.6 Alpha 1, Safari 4 530.19, Opera 9.64 en Opera 10 Beta 2 1691, en tenslotte naar Chrome 2.0.172.40 en Chrome 3.0.196.2 Dev.

Gemiddeld genomen deden de browsers het onder XP SP3 13% sneller dan onder Windows 7. Vista SP2 is duidelijk de langzaamste. De browsers draaiden onder XP SP3 maar liefst 29% sneller dan onder Vista.

Enige uitzondering is Internet Explorer 8; dat draait onder Windows 7 net iets sneller dan onder XP SP3.

Klik voor de complete uitslag van de test hier.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord