abonneren

Browserkeuze in Windows nu definitief

De Europese Commissie accepteert het door Microsoft voorgestelde browserkeuzescherm, waarmee Windowsgebruikers eenvoudig de mogelijkheid krijgen om een andere browser dan Internet Explorer te kiezen. Hiermee komt een einde aan een lang durende procedure waarin de EU Microsoft beschuldigt de Windowsgebruikers Internet Explorer op te dringen als browser.Microsoft ontloopt met deze overeenkomst een boete. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar met tussentijdse evaluatie. Het keuzeschermzaluiterlijk in maart beschikbaar komen via Windows Update.

De definitieve komst van de browserkeuze in de EU-landen, wordt gezien als een overwinning voor de consument en de open webstandaards. Zo zegt browser fabrikant Opera in een persbericht: "Het browserkeuzescherm geeft gebruikers de mogelijkheid eenvoudig een alternatief voor de Internet Explorer te installeren, die veiliger en sneller is en beter de webstandaards volgt".  Opera is ook al sinds 2007 bezig de monopolistische positie van Microsoft in de browserarena aan te vechten en beschouw deze EU-overeenkomst als een grote overwinning.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord