abonneren

Browserkeuze in Europese versie Windows 7

Onverwacht doet Microsoft toch een concessie naar de Europese Commissie en voorziet Windows 7 van een keuzescherm, voor het installeren van een webrowser naar eigen voorkeur.De Europese versie van Windows 7 wordt geleverd compleet met Internet Explorer 8.Hetheeft daar mee dezelfde volledige functionaliteit ,die ook in alle andere versies aanwezig is. Er komt een mogelijkheid de Internet Explorer browser uit te schakelen. Als aanvulling daarop komt er een keuzescherm dat de gebruiker de mogelijkheid biedt om een browser naar keuze te downloaden en te installeren.
Hierbij zijn Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari en Opera.

Deze vrijebrowserkeuze is op dit moment nog een voorstel aan de Europese Commissie om te gemoed tekomen aan de wensen van de comissie. De Europese commissie heeft positief gereageerd op dit voorstel van Microsoft en zegt in een persverklaring dat ze dit voorstel zullen bestuderen.

Het keuzescherm zal via Windows Update worden aangeboden en geïnstalleerd. Later zal ditzelfde keuzescherm via Windows update ook voor oudere versies van Windows als XP en Vista beschikbaar komen. De beschikbaarheid van deze update, zal afhangen van de instemming van de Europese Commissie met dit voorstel. 

De Europese Commissie eist van Microsoft een eerlijke kans van mededinging voor andere webbrowsers dan de standaard door Microsoft meegeleverde Internet Explorer. De eerder door Microsoft aangekondigde mogelijkheid om de Internet Explorer uit te schakelen, wordt door velen als onvoldoende gezien. Zo schreven wij eerder al, dat de makers van de Opera browser bezwaar aantekenden.

Los van de hier aangekondigde voorzieningen, staat het pc-fabrikanten en leveranciers, overigens vrij om een browser naar eigen keuze op de door hen te produceren pc's te installeren en mee te leveren.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord