abonneren

Browserfabrikanten ontevreden met keuzescherm

Makers van kleinere browsers als K-Meleon, FlashPeak en Maxton willen dat Microsoft het veelbesproken browser keuzescherm aanpast.
Om een van de minder bekende browsers te kunnen installeren, moet de gebruiker namelijk eerst een stuk naar rechts scrollen voordat de andere keuzes zijn te zien.

In totaal biedt het browser keuzescherm - dat bij veel Windows-gebruikers vanaf 1 maart wordt getoond - twaalf browsers aan. In het hoofdgedeelte zijn standaard de meestgebruikte en meestbekende browsers te zien: Opera, Internet Explorer, Firefox, Safari en Google Chrome. Als men de overige keuzes wil zien, moet de gebruiker eerst naar rechts scrollen, waarna de overige keuzes te zien zijn.

Makers van de kleinere browsers hebben nu een petitie getekend die wordt aangeboden aan de Europese Unie. Zij zijn het niet eens met het feit dat hun browsers pas als laatst worden weergegeven. Hierdoor worden zij achtergesteld en zullen gebruikers eerder kiezen voor een van de vijf browsers uit het eerste gedeelte van het keuzescherm.

Volgens Microsoft is de manier waarop het browser keuzescherm nu is uitgerold, goedgekeurd door de Europese Unie. De kleinere browserfabrikanten willen dat Microsoft een extra tekst plaatst die aangeeft dat de gebruiker naar rechts kan scrollen om meer browsers weer te geven. Op zich een eenvoudige klus, omdat het scherm met de keuzes gewoon een html-pagina is die via de link http://www.browserchoice.eu/BrowserChoice/browserchoice_nl.htm op het scherm van de gebruiker wordt getoond.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie