abonneren

Britten downloaden 80 procent meer legale bestanden

Het downloaden van legale muziek- en videobestanden is in Groot-Brittannië het afgelopen jaar met 80,6 procent toegenomen. Britten hebben in een jaar tijd voor meer dan £ 112 miljoen aan muziek en videobestanden legaal via het internet gedownload. Analisten verwachten dat de markt van het legaal downloaden in 2007 kan groeien naar £ 163 miljoen. Tegen 2012 zal de markt £ 600 miljoen aan omzet binnenhalen. Dit is 13,5 procent van de totale video- en muziekmarkt. Legale downloads hebben nog wel een lange weg te gaan.
Op dit moment hebben legale downloads nog maar een marktaandeel van 4,1 procent.

Analisten verwachten dat de markt van de legale downloads de komende jaren flink zal toenemen. Het is voor de consument gemakkelijke om vanuit huis online te winkelen en voor winkeliers is het internet een goedkope manier is om producten te verkopen. Doordat de muziekindustrie steeds minder gebruik maakt van DRM-beveiliging wordt het ook aantrekkelijker voor de consument om een legale versie van een muziektrack of film te downloaden.

Het lijkt er op dat de muziek- en videoindustrie - in ieder geval in Groot-Brittannië - eindelijk door heeft dat wanneer je het illegaal downloaden wil bestrijden, je het de consument zo gemakkelijk mogelijk moet maken om een legale versie van een muzieknummer of film te kopen. Het stoppen met de DRM-beveiliging is een eerste stap in de goede richting.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord