abonneren

Britse muziekdienst biedt gratis mp3-downloads aan

Een Britse muziekdienst, mede opgericht door ex-Genesis Peter Gabriël, biedt mp3's gratis als download aan. Uiteraard gaat alleen de zon voor niets op, dus er is wel één maar: aan het begin van elke download zit een audio-advertentie vast.De opbrengsten van deze advertenties gaan naar de uitvoerenden, de platenlabels en andere rechthebbenden.

De mp3's bij We7 kunnen als stream beluisterd worden of gedownload worden. Bijzonder is dat alle muziek die aangeboden wordt DRM-vrij is. Overigens zegt We7 dat het mogelijk is om na vier weken de advertenties van muziek die u gedownload heeft te verwijderen. Voor wie niet vier weken wil wachten, zijn de downloads ook gewoon betaald binnen te halen. De advertenties zijn er dan al af.

Op dit moment zijn nog niet alle tracks op alle manieren beschikbaar: er zijn erbij die alleen als stream aangeboden worden, of alleen tegen betaling. Ook gelden er voor sommige landen beperkingen.

Opvallend is dat het vooral wat oudere artiesten zijn die goed scoren bij We7: de Top 10 van meest gedownloade artiesten wordt aangevoerd door Uriah Heep, terwijl ook The Kinks, Motorhead en Emerson, Lake & Palmer bij de bovenste tien staan.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie