abonneren

Britse juristen belagen critici

Het Britse advocatenkantoor Wragge & Co heeft een afdeling opgezet die onder andere mensen moet opsporen die online anoniem bedrijven belasteren.Volgens Wragge is het aantal negatieve verhalen de afgelopen maanden flink gestegen. Oorzaak: werknemers die vanwege de crisis zijn ontslagen. Een deel van hen zou met anoniem commentaar online zijn voormalige werkgever willen terugpakken. Behalve negatieve uitlatingen zouden verongelijkte ex-werknemers ook bedrijfsgeheimen op internet zetten. Wragge wijst erop dat misleidende of negatieve informatie grote gevolgen kan hebben.
Ruim een jaar geleden raakte United Airlines 99 procent van zijn beurswaarde kwijt door berichten dat de luchtvaartmaatschappij uitstel van betaling had aangevraagd. Bij nader inzien bleek het te gaan om een zes jaar oud verhaal, dat volgens sommigen opzettelijk opnieuw was geplaatst op de website van een krant.
Critici zijn overigens bang dat de nieuwe afdeling van Wragge ook gebruikt zal worden om kritiek op ondernemingen te voorkomen. Immers, wie het waagt om online iets negatiefs over een bedrijf te melden, loopt het risico dat hij door Wragge wordt opgespoord en voor de rechter gesleept. En dat laatste is met de strenge smaad-wetgeving in Engeland beslist geen pretje.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: