abonneren

Brits onderwijs stapt niet over op Vista

Het Britse onderwijs heeft een controversieel besluit genomen. Geen enkele onderwijsinstelling in Groot-BrittanniĆ« zal voor zijn onderwijsactiviteiten of administratie de overstap maken naar Vista en Office 2007.Het Britse besluit is de zoveelste tegenslag voor Microsofts nieuwste besturingssysteem. Ondanks dat het goed gaat met de verkoop van Vista krijgt het OS veel kritiek te verduren. Zo nomineerden veel mensen Vista als ‘De teleurstelling van het jaar 2007'.

Door de vele problemen met prestaties, compatibiliteit en veiligheid kan Vista niet goed concurreren met zijn voorganger Windows XP. Apple weet ook een slaatje te slaan uit de vele kritiek op Vista. Zijn OS X Leopard was plotseling een goed alternatief; wat te zien was in de verkoopcijfers.

Medewerkers van de verschillende Britse onderwijsinstellingen mogen wel een nieuwe pc kopen waar Vista op is voorgeïnstalleerd maar de BECTA (British Educational Communications and Technology Agency) raadt dit sterk af. De BECTA heeft liever dat medewerkers Linux-producten, zoals OpenOffice, gebruiken. Volgens BECTA biedt Vista geen noemenswaardige verbeteringen ten opzichte van XP, terwijl het OS wel een groot aantal nieuwe problemen met zich meebrengt.

De BECTA spuide gelijk zijn kritiek op Microsofts besluit om niet ODF (Open Document Format) te ondersteunen. Microsoft wil zijn eigen Office Open XML-formaat tot een industriestandaard maken.

Ook het Amerikaanse ministerie van Transport heeft om dezelfde redenen als de BECTA besloten om niet over te stappen naar Vista, Office 2007 en Internet Explorer 7.


Bron: Informationweek

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie