abonneren

BREIN vraagt providers om blokkade AllofMP3

BREIN heeft Nederlandse internetproviders verzocht om de toegang tot AllofMP3 te blokkeren. Deze Russische muzieksite ligt al langer onder vuur, omdat de site naar verluid geen vergoedingen voor auteursrechten zou afdragen.Tim Kuik, directeur van Stichting BREIN, beschuldigt AllofMP3 van 'maffia'-praktijken omdat de site weigert auteursrechtvergoedingen af te staan.
AllofMP3 heeft al meerdere malen in de media verklaard op compleet legale wijze onder de Russische wetgeving te opereren. Het bedrijf betaalt een vergoeding voor de verkochte muziek aan de Russische auteursrechtenorganisatie ROMS, die internationaal niet wordt erkend.

BREIN heeft gisteren providers verzocht mee te werken aan het afsluiten van illegale sites. Volgens BREIN is dit juridisch in orde, omdat de rechter al eerder besloten heeft dat providers hiertoe gedwongen kunnen worden. Internetproviders als XS4ALL en KPN zien hier overigens weinig heil in: zij zijn al bezig met een vernieuwde klachtenprocedure waardoor auteursrechtkwesties op een andere manier afgewikkeld kunnen worden.

nu.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord