abonneren

Brein velt Usenet-provider NSE

Brein heeft succes geboekt in de rechtszaak tegen, een van de grootste usenetprovider van Europa: News-Service Europe (NSE). Het door NSE gevraagde uitstel van het vonnis, dat in de rechter velde in september, is verworpen. Dit betekent dat NSE zich genoodzaakt ziet het bijltje erbij neer te gooien.
 
De rechtbank heeft NSE gesommeerd om auteursrechtelijk beschermd materiaal van hun servers te verwijderen met een dwangsom van 50.000 voor elke dag dat dit niet gebeurt. NSE had om uitstel gevraagd van uitvoering van het vonnis maar daar wil de rechter niet in meegaan. De aanbieder van nieuwsgroepen zegt niet in staat te zijn om de content te verwijderen en verwijderd te houden en stopt noodgedwongen met de Usenet-dienst. 
 
Volgens Brein bevat 80 tot 90% van alle bestanden illegaal materiaal. De rechter stelt dat de NSE daar van wist en ook meewerkte aan de verspreiding. NSE legt zich niet bij de uitspraak neer en gaat om principiƫle redenen in hoger beroep zo laten Patrick Schreurs en Wierd Bonthuis van NSE weten op hun website.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord