abonneren

Brein schikt met Popcorn Time-makers

Auteursrechtenorganisatie Brein zat achter het offline halen van twee nieuwe Popcorn Time-forks. Dat meldt de organisatie op zijn website. Het gaat om twee nieuwe versies van Popcorn Time die opkwamen nadat de eerdere PopcornTime.io offline werd gehaald.
Dat schrijft Brein op zijn website.

Schikking

Brein zegt dat het een schikking heeft getroffen met de twee ontwikkelaars, die allebei uit Nederland kwamen. Hoe hoog het bedrag van die schikking is, is niet bekend. Wanneer de ontwikkelaars doorgaan met het bouwen van de Popcorn Time-fork, riskeren zij een boete van € 2,000,- per dag.

Nieuwe fork

De ontwikkelaars werkten aan een nieuwe versie van Popcorn Time, nadat de originele PopcornTime.io vorige maand offline werd gehaald - ook onder druk van auteursrechtenorganisaties. Het tweetal bouwde de fork en werkte daarbij samen op GitHub. Ze plaatsten berichten over hun voortgang op Reddit, waardoor Brein makkelijk achter de identiteit van de ontwikkelaars kon komen.

Kat-en-muisspel

Streaming-dienst Popcorn Time is de afgelopen weken flink onder vuur komen liggen. Auteursrechtenorganisaties proberen de dienst telkens offline te halen, maar die komt door zijn open source-karakter telkens weer terug.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Brein, Popcorn Time